Vitamine D verhoogt je kracht en spiermassa

Vitamine D wordt van nature in de huid geproduceerd als onderdeel van een reactie met zonlicht, maar wordt ook geconsumeerd in het dieet. Veel mensen hebben een vitamine D-tekort, omdat ze vitamine D-verrijkte zuivelproducten mijden en zich niet veel in de buitenlucht begeven. Vitamine D is van cruciaal belang voor het normale calciummetabolisme en speelt een vitale rol bij het handhaven van de gezondheid van botten en spieren.Een literatuuroverzicht van Bruce Hamilton en een onderzoek onder leiding van Vicente Gilsanz van de University of Southern California (USC) concludeerden dat voldoende vitamine D-spiegels belangrijk waren voor het bevorderen van spiermassa en spierkracht. Het USC-onderzoek toonde aan dat vrouwen met adequate inname van vitamine D verhoogde niveaus van spiermassa hadden. Dr. Hamilton concludeerde dat vitamine D een cruciale rol speelt in de synthese van spiereiwitten en suggereerde dat vitamine D-deficiënte atleten baat zouden kunnen hebben bij ultraviolette B-straling (bijv. een zonnebank). Dermatologen zouden het ongetwijfeld oneens zijn, vanwege het verband tussen zonnebanken en huidkanker.


Advies


Aangezien in Nederland het zonlicht minimaal is, wordt er een verhoogde dosis geadviseerd. 1 capsule van 2500 IU is daarom de ADH.


Voordelen van Vitamine D3

· Het boost je immuunsysteem

· Voorkomt osteoporose

· Zorgt voor gezonde botten en tanden

· Minder kans op bot breuken

· Kan tegen depressie helpen

· Recente onderzoeken hebben aangetoond dat een tekort aan vitamine D ziekten zoals kanker, Diabetes Type 2, cardiovasculaire aandoeningen, auto-immuunziekten of multiple sclerose kan stimuleren.

KVK Nummer 27128329

BTW Nummer NL9522931B01

  • linkedin_253756

Copyright © 2018 Exercise, All rights reserved.