In vijf stappen een betere nachtrust

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Het is van invloed op o.a. je humeur, energie en concentratie. Daarbij hebben mensen die te weinig slapen ook een ietwat verhoogde kans op een hartinfarct, depressie en diabetes. Dit betekend natuurlijk niet dat je na een nachtje slecht slapen, meteen een verhoogde kans op een van de bovenstaande onderwerpen hebt, maar het benadrukt wel hoe belangrijk slaap is en dat een goede nachtrust niet onderschat mag worden.


1. Schrijf op wat je de volgende dag moet doen

Dit is niet alleen fijn om de dag mee te beginnen, het zorgt er ook voor dat je hoofd leeg is wat resulteert in een betere nachtrust.


2. Lavendel geur

Je hebt tegenwoordig geurkaarsen, douchegel, kamer spray en nog veel meer met de geur van lavendel. Deze geur helpt je ontspannen en is daarom aan te raden voor een betere nachtrust.


3. Zorg voor een opgeruimde slaapkamer

Rotzooi in je slaapkamer zorgt voor onrust. Ruim je kamer eens goed op en zorg ervoor dat alles een plekje heeft. Op deze manier ontstaat er niet alleen rust en overzicht in de slaapkamer, het zorgt er ook voor dat je, misschien wel onbewust, veel meer rust in je hoofd hebt.


4. Probeer op vaste tijden te gaan slapen

Natuurlijk kan het zijn dat je in het weekend wel eens later naar bed gaat.. Maar mocht je moeite hebben met in slaap komen en een ontspannen nachtrust, probeer dan eens op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan. Meer ritme in je leven zal bijdragen aan een voorspoedige nacht.


5. Drink geen cafeïne/cafeïne houdende dranken voor het slapen

Cafeïne blijft gedurende 6 tot 8 uur actief in je bloed zitten! Het is dus slim om na ± 16.00 uur geen koffie meer te drinken.

KVK Nummer 27128329

BTW Nummer NL9522931B01

  • linkedin_253756

Copyright © 2018 Exercise, All rights reserved.