Hoe komt het dat je niet afvalt?


Ik durf te wedden dat jullie allemaal wel eens hebben gedacht, waarom zou ik diëten als mijn gewicht toch niet omlaag gaat? NEE, dat komt niet doordat je ''speciaal'' bent of omdat god je haat. Het simpele antwoord is water retentie.

Laten we wat dieper op de materie ingaan. Ik ga het hebben over wat er nou daadwerkelijk gebeurd met je vet cellen als je op dieet gaat en je vetpercentage wil verlagen.

Als je gaat starten met diëten dan voorzie je je lichaam van minder nutriënten. Je lichaam gaat dus op zoek naar andere energiebronnen dan alleen vanuit koolhydraten. Door de negatieve energiebalans zal het lichaam op zoek gaan naar een andere energiebron , namelijk VET.

Maar... dan denk je vast, ja leuk! Maar alsnog val ik niet af. Dat kan kloppen omdat deze cellen vrij hardnekkig zijn. Ze vullen zich met water nadat ze het vet hebben losgelaten om het als energie te gebruiken. Je lichaam laat vanzelf ook het water gaan als je lang genoeg in een negatieve energiebalans verkeerd.

Zie het als een dubbele check van je lichaam. Het is alsof je lichaam zegt: Wil je echt deze kostbare energie loslaten? Het lichaam is namelijk altijd in overlevingsmodus!

Dus jaaa! Het kan dus zo zijn dat je gewicht constant fluctueert, zowel omlaag als omhoog. SO DON'T FREAK OUT! Hou je rustig en stop niet met diëten.

Ik snap dat het vervelend is als je niet het gewenste resultaat te zien krijgt nadat je er keihard voor hebt gewerkt. BUT THAT'S JUST THE WAY IT IS!

Stop niet en ga door met het nastreven van je doel. Stoppen zorgt er voor ben je weer een stap verder verwijderd bent met verliezen van het opgeslagen water. Uiteindelijk zal het harde werken worden beloond! TRUST ME!

As always, consistency is key!


Ben jij nou op zoek naar dat extra stukje support zodat je vol houdt?

Neem contact op via yvesvos@exercise.nl voor online coaching informatie!


KVK Nummer 27128329

BTW Nummer NL9522931B01

  • linkedin_253756

Copyright © 2018 Exercise, All rights reserved.