GET LEAN - PART 2

PART 2

Aderen op je rug? HOE DAN? Dat vraag je je misschien af. Misschien dat een filter op je Instagram kan helpen ;-). Als je droog bent of weinig lichaamsvet hebt, komen je aderen naar boven drijven. Een mooie term hiervoor is vascularity.

De les van vandaag gaat over CARBS oftewel koolhydraten.

Koolhydraten en rug vet

Heb je altijd al een droge gedefinieerde rug geambieerd? Helaas werkt het lichaam niet altijd mee. Sommige lichaamsdelen gaan nou eenmaal langzamer dan andere. Dit is per individu verschillend. Je hebt vast wel eens iemand gezien die veel gewicht verliest, maar het enige dat ze kwijtraken is het vet in hun gezicht, armen en misschien een beetje bij de benen. Daarna wellicht de bekende LOVE HANDLES. Maar de laatste plekken waar ze vet gaan verliezen is op de rug en uiteraard de buik. Maar waarom? Dit zijn namelijk de plekken waar vet wordt opgeslagen vanwege stress en met de koolhydraat tolerantie. Laat dit nou net de twee onderwerpen zijn die in het dagelijks leven geregeld langs komen. Hoe weet je of je een goede koolhydraat tolerantie hebt? Dat zijn de personen die een droge RUG en een zichtbare SIXPACK hebben. Mocht je koolhydraten metabolisme traag of slecht zijn, dan zal je waarschijnlijk wel droge armen hebben maar geen droge rug of buikspieren hebben.

Maar wat is de les van vandaag?

Wees conservatief in de relatie met koolhydraten. Heb je jezelf een doel gesteld? Wil je als einddoel een mega droog fysiek, maar je hebt nog geen droge rug en zichtbare buikspieren? Dan raad ik je aan om je koolhydraten uit groenten te halen.

Luister wel goed naar je lichaam als je van bepaalde groenten een opgeblazen gevoel krijgt. Mocht je dus van bepaalde groenten een opgeblazen gevoel krijgen, verwijder de betreffende groente dan uit je voedingsplan. Mocht je vaker een opgeblazen gevoel hebben, dan raad ik je aan om een kijkje te nemen bij de FODMAP groenten.

Good luck!
KVK Nummer 27128329

BTW Nummer NL9522931B01

  • linkedin_253756

Copyright © 2018 Exercise, All rights reserved.