ENERGY SYSTEM TRAINING FOR THE DEVILS INSTRUMENT


Hoewel de exacte oorsprong van de AirBike onbekend blijft, was een bedrijf zoals Schwinn een van de eersten die de AB in het midden van de 20e eeuw naar de voorgrond bracht. In de jaren 70, toen het aerobics-tijdperk toesloeg, kwamen de fietsen meer voor als tool voor cardio. Vroeger werd deze fiets ver weg in een hoekje geplaatst waar niemand de fiets kon zien omdat de trainingsrespons zo heftig was! Vandaar ook de titel THE DEVILS INSTRUMENT. Recente verbeteringen aan de fiets maken het nu tot een populaire tool in de fitnesswereld.


Hoe bepaal je de maximale hartslag op de AirBike?


Het beoordelen van de AB is anders dan het beoordelen van iemand op bijv. roeien, hardlopen of zwemmen. De maximale hartslag kan bijvoorbeeld verschillen op de AB dan tijdens het rennen, zodat we de hartslag niet op verschillende manieren kunnen gebruiken binnen andere trainingsmodaliteiten.


1. Opwarmen

2. Begin met trappen op 100 watt

3. Verhoog de snelheid van omwentelingen met 25-50 watt per minuut, elke minuut. Moet elke minuut gelijke hoeveelheden verhogen

4. Ga totdat het tempo niet kan worden gehandhaafd op hetzelfde wattage

5. Record maximale hartslag


Trainingssytemen


GAIN


ENERGIE SYSTEEM = Anaerobe A-Lactische systeem TEST = Maximaal vermogen in +-10 sec. Het protocol dat wordt gebruikt voor het testen van het wattage moet consistent blijven. Dit duurt +-10 seconden om vast te stellen. Na de set, rust je 3 minuten en herhaal je dit nog 2x. De score is het hoogste wattage over de 3 geteste sets.

PAIN


ENERGIE SYSTEEM = Anaerobe Lactische systeem TEST = Maximaal aantal calorieën in 3 min.

De intensiteit van deze test is niet All-Out. Het gaat over ''the highest sustainable power output'' oftewel zo hard mogelijk op een bepaalde snelheid zonder verval.


SUSTAIN


ENERGIE SYSTEEM = Aerobe systeem TEST = Maximaal aantal calorieën in 10 min. Zoals altijd raden we consistentie aan bij het testen. Stel de monitor in op aftellen vanaf 10 minuten. De inspanning die in deze test wordt gebruikt, is niet All-Out.Voor hersteldoeleinden raden we 24-48 uur aan. Beginners moeten elke 4 weken opnieuw testen, gevorderden om de 8 weken.


Op zoek naar een programma gebaseerd op het trainen van het energie systeem? Wordt dan nu lid van THE OBE BIBLE! Er is nu een nieuwe post over trainingsprogramma's voor de energiesystemen.


Een mooie bijkomstigheid is dat HIIT ook met de vetverbranding helpt! Begin NU, dan ben je precies op tijd klaar voor de zomer!


Waar wacht je nog op?


TEAM OBE

KVK Nummer 27128329

BTW Nummer NL9522931B01

  • linkedin_253756

Copyright © 2018 Exercise, All rights reserved.